tirsdag 19. juli 2016

Mandag i Roma

I går kveld spiste vi pizza på Pizzeria Ai Marmi, en travel pizzarestaurant med mye sjarm og høyt tempo.

Mandagen tilbrakte vi så å si i sin helhet i Vatikanet; museene, Det sixtinske kapell, Peterskirken. Mye å se, mange saler og ganger å tråkke gjennom, mange tak å beskue, mange trappetrinn å forsere (551).

Vi spiste lunsj hos den andre halvparten av reisefølget, som bor et steinkast eller to fra Petersplassen. Desverre bodde de litt finere enn oss, noe som satte et visst preg på stemningen.

Deretter var det hjem til vår egen usle bolig. Om morgenen hadde jeg for sikkerhets skyld sørget for at nøkkelen ble stående igjen på innsiden av utgangsdøra, noe som gjorde at den ikke kunne åpnes. Det måtte tilkalles låsesmed. Vi slapp heldigvis alt styret, men måtte betale for kostnaden. Alt var altså i orden da vi kom hjem.

Til kvelden skulle vi spise på Taverna dei fori Imperiali. Den er anbefalt av en viss Hornslien. Vi var godt i gang med måltidet da selveste Bruce Springsteen med følge kom inn for å spise middag. De satte seg ved bordet ved siden av oss, men var ikke så veldig kontaktsøkende. The Boss hadde spilt konsert på Circus Maximus dagen i forveien. Vi hadde lurt litt på hvem som skulle spille der, og her fikk vi altså svaret servert på sølvfat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar